Okulumuz Hakkında

Kasım Bey İlkokulu
TUTLUBAHÇE MAH. HEYKELTRAŞ MEHMET AKSOY CAD. KASIM BEY ILKOKULU BLOK NO: 12 YAYLADAĞI / HATAY
0 535 308 82 05
0
https://yayladagikasimbeyilkokulu.meb.k12.tr
 Fotoğrafı

VİZYON

Kendini sürekli yenileyen, okuyan, inceleyen, araştıran analiz ve sentezler yapabilen, bütün öğrencilerin akla ve bilime dayalı eğitim ortamında hayata ve bir üst öğrenime hazırlandığı; dünü bugüne, bugünü yarına bağlayan köprülerin kurulduğu; yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin elbirliğiyle çevrede bölgede ve ülkede etkin ve nitelikli bir “model okul “ olmaktır.

MİSYON

Atatürk ilke ve İnkılaplarına bağlı, çağdaş, • Sorumluluklarını bilen, mücadeleci, üretken, toplumsal ilişkilerinde başarılı, bilgili, becerili, öz güven sahibi, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kurabilen, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen, • Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek becerilere sahip, • Bilgi, teknoloji ve iletişim toplumu olma hedeflerimizi gerçekleştirmek için; bilgiye hızla ulaşabilen, • Fiziksel ve ruhsal sağlığı dengeli olan, pratik problem çözme yetisine sahip, çalışkan, Yüce Önder Atatürk ‘ ün “ Büyük Türkiye “ idealine ulaşmayı hedefleyen Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde olan nesiller yetiştirmektir.

BAŞARILAR

Öğretmen :18
Öğrenci :426
Derslik :12
Kütüphane Kitap Sayısı :1590
Öğretim Şekli :NORMAL

Öğretim Şekli

NORMAL

Ders Başlama ve Bitiş

08:20-14:00

YABANCIDIL

İNGİLİZCE

Isınma Şekli

KLİMA VE ELEKTRİK SOBASI

Servis Bilgisi

Bağlantı

ADSL

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

İL MERKEZİNE 45 KM UZAKLIKTA OLUP İLÇE MERKEZİNDEDİR.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Yayladağı, Hatay´a bağlı ilçedir ve Türkiye´nin coğrafi olarak en güneydeki ilçesidir.Okulumuz İl Göç İdaresinin kurmuş olduğu Bayır Bucak Türkmenlerinin yaşadığı kampın içerisindedir. 36°- 42° paralelleri arasındaki Türkiye´nin 36´ncı paraleline yakındır. Yayladağı sınır kapısı ve gümrüğü Türkiye´nin Suriye´ye açılan kara kapılarındandır. Komşu ilçeleri; Altınözü, Samandağ ve merkez ilçe Antakya´dır.

Sportif Etkinlikler

Bilimsel Etkinlikler

Proje Çalışmaları